Priča Wesne Sanken – kako sam pobijedila rak

Showbiz 22. sep 201819:40 > 20:05
Podijeli:
Izvor: N1

Gošća emisije Impuls bila je Wesna Sanken, stručnjakinja za ljekovitu medicinu i biljke Amazona. U razgovoru sa Naidom Kundurović, Wesna, inače rođena Slovenka, otkriva kako je pobijedila zloćudnu bolest, šta je naučila od starosjedioca u prašumama Amazona i kako zapravo današnji čovjek treba živjeti da bi očuvao svoje psiho-fizičko stanje.

“Razboljela sam se, dobila kancer. Prošla sam hemoterapije koje su me dovele na sam rub života. Tada su mi prijatelji donijeli prirodnu medicinu iz Brazila, koju sam probala. Poslije dva mjeseca korištenja ljekovitih biljaka iz Amazona, moj rak je nestao, čudo se desilo. Medicina iz Amazona se zove vino duše, odnosno vino istine. I to je zapravo najbitnije, zagledati se duboko u sebe i suočiti se sa svojim strahovima i svim negativnim emocijama”, priča Wesna.

Nasljeđe naših baka

“Naše bake su dobro znale koristiti ljekovite čajeve i biljke. Moja baka je bila travarka. Tek kada sam odrasla i poslije vodila vlastitu bitku sa rakom- shvatila sam važnost prirode. Ona nas hrani, liječi i daje nam ogromnu ljubav. Priroda je zapravo prirodna farmacija. Drveće, sunce, voda, vazduh, sve su to prirodni saveznici čovjeka”, pojašnjava Wesna i dodaje:

“Mi na Balkanu imamo dosta ljekovitog bilja, sa kojim ja rado radim. Kukuruz, kantarion, valerijana, glog, hrast… Srećom još uvijek postoje dobri travari koji njeguju taj način rada i to je vrlo bitno. Na primjer, u Austriji se klasična medicina naslanja na alternativnu i tu je uspjeh zagarantovan.”

Otkrila je da svi zainteresovani mogu je kontaktirati putem Facebook stranice na ime Sanken Wesna.

“Planiram puno radionica na Balkanu. Ja sam tu da pomognem, posvetila sam svoj život biljkama, imamo alate, imamo prirodu i sve može da se preokrene ukoliko krenemo zajedno raditi”, zaključuje stručnjakinja za ljekovitu medicinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.