Scena: Počelo snimanje filma o Jokeru

Showbiz 26. sep. 201812:51 > 14:13
Podijeli:
Izvor: N1

U Pozorištu mladih Sarajevo u petak 28. septembra u 20:00 sati premijerno će biti izvedena predstava „Vrli novi svijet“ u režiji Dine Mustafića. Predstava je namijenjena odrasloj publici, studnetima i završnim razredima srednjih škola. Djelo je klasične svjetske literature koje preispituje granice definisanja ljudskosti.

U mnoštvu teatarskih izričaja, 58. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS donosi i predstave koje provociraju oštre reakcije svojom kritičkom, radikalnom i hrabrom poetikom. Poput predstave Narodnog pozorišta Priština “Bordel Balkan”, “Ono što nedostaje” Zagrebačkog kazališta mladih te Narodnog pozorišta Beograd “Carstvo mraka”.

Za podršku razvoju scenskog stvaralaštva, iz vojvođanske kase ove godine najviše je novca otišlo Beogradskom festivalu igre, i to duplo više nego narednojj manifestaciji na listi – Sterijinom pozorju. Na tu činjenicu u Skupštini Vojvodine ukazala je pokrajinska poslanica Jelena Balašević, uz pitanje po kom je kriterijumu takva odluka donijeta. U Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu za N1 kažu – držali smo se zacrtanih kriterijuma i mjerila.

Komičar koji je nekada bio poznat kao „američki tata”, Bill Cosby, osuđen je na tri do 10 godina zatvora, zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. To znači da Cosby neće moći da provede u zatvoru manje od tri, a više od 10 godina.

U podzemnoj stanici u New Yorku počelo je snimanje novog filma o Jokeru. Radnja filma prikazuje Jokerov put od propalog stand up komičara do Betmenovog najgoreg neprijatelja. Film će u kinima biti prikazan u oktobru naredne godine.

Hibrid je predstavio spot za pjesmu “Opet se nadam” koja najavljuje njegov novi album. Mješavinu različitih žanrova i instrumenata, posvećuje nadanju…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.