Scena: Sutra premijera predstave "Tri sestre"

Showbiz 08. okt 201814:49 > 14:52
Podijeli:
Izvor: N1

Sutra će na sceni Kamernog teatra 55 premijerno biti odigrana predstava "Tri sestre" u režiji Pjera Žalice, koji nakon 6 godina ponovo režira pozorišni komad. I danas, više od 100 godina od kako je Čehov napisao dramu "Tri sestre", tema je aktuelna - maštanje i čežnja za boljim životom.

“Čehov je ispričao jednu priču koja ima vrlo snažnu poruku ljudima koji nisu svijesni svoje realnosti. Ljudima koji sanjaju. Ja mislim da je sanjati divno, ali da je živjeti u snovima užasno. I ja mislim da smo mi još uvjek ti ljudi”,  kazao je Pjer Žalica.

Dodjelom nagrada tačno u ponoć, sa subote na nedjelju, zatvoren je 58. Internacionalni teatarski festival MESS. Grand Prix – “Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini “pripala je“Sylphidarium – Maria Taglioni na terenu“, Collettivo Cinetico, iz Italije.

Stigao je prvi teaser za seriju “Uspjeh”, prva serija iz HBO produkcije u našoj regiji, koju režira bh. oskarovac Danis Tanović. “Uspjeh” donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi.

U nadi da će se bh. građani probuditi iz višegodišnjeg sna, Helem Nejse je odlučio da objavi pjesmu i spot “Smetljište historije”, u subotu, na dan izborne šutnje, te tako, ovom pjesmom iznesu svoje mišljenje… Poslušajte kako to izgleda kada nastupi predizborna šutnja a Helem nejse progovori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.