Scena: Počela škola DJ-inga

Showbiz 24. okt. 201815:55 > 15:57
Podijeli:
Izvor: N1

Organizacija M.O.D.U.L.A.R. počela je sa projektom radionice od deset sedmica iz oblasti DJ-inga. Čak i oni koji nemaju prethodno znanje o tome mogli su se prijaviti te naučiti DJ vještine.

Ahmed Talović, poznatiji kao DJ A Skitzo, iza sebe ima karijeru dugu 16 godina. Nastupao je na brojnim festivalima širom svijeta. Ideja da pokrene DJ školu nastala je još tokom njegovih studija u Ljubljani, gdje je u klasi bilo čak 17 studenata.

“Kako sam se vratio iz Ljubljane, pomislio sam što to ne bih radio u svom gradu, Sarajevu. Onda sam došao na ideju da ovdje radi. Prošle godine sam počeo prvu radionicu gdje sam imao dva učenika, gdje su danas djevojke poprilično uspješne za godinu dana. Sviraju na festivalima i u klubovima.” kazao je A Skitzo DJ i producent.

Novo ostvarenje rediteja Miloša Avramovića, krimi-triler “Južni vetar” sinoć je premijerno prikazan pred beogradskom publikom, u Velikoj dvorani “Sava centra”. Utiske sa premijere donosi naša Ksenija Pavkov.

Nova kulturna stanica “Svilara” otvorena je u Novom Sadu kao dio projekta Evropske prijestonice kulture. Koštala je 62 miliona dinara, a veći dio novca izdvojen je iz republičkog budžeta.

Premijera zadnje sezone serije “Kuća od karata” zakazana je za 2. novembar, na Netfliksu, a premijerno je prikazana na večeri udruženja Reditelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.