Ennio Morricon: Filmovi Tarantina su smeće, on nije reditelj

Showbiz 12. nov 201807:55 > 08:57
Izvor: Tiziana FABI / AFP

Čuveni kompozitor Ennio Morricone, koji je 2016. dobio Oscara za najbolju filmsku muziku za "Podlih osam" Quentina Tarantina, izjavio je da su filmovi tog američkog reditelja "smeće".

U intervjuu za njemačko izdanje Playboyja, Morricone je rekao da je Tarantino “kreten” jer filmove pravi tako što krade od drugih i zatim to spaja u svoja ostvarenja.

“On nije reditelj. U njegovom radu nema ničeg originalnog. Ne možete ga porediti sa pravim holivudskim rediteljima poput Johna Houstona, Alfreda Hitchcocka i Billyja Wildera. Oni su bili nevjerovatni. Tarantino samo kuha poznata jela”, kazao je kompozitor.

Morricone je rekao i da tako govori o Tarantinu jer je haotičan i sve radi u posljednjem trenutku. “Zove me neočekivano, zahtjevajući da muzika za film bude gotova za nekoliko dana. To me izluđuje jer je nemoguće”, dodao je. “Neću to više da trpim i to sam mu rekao”.

Morricone je u intervju govorio i o Oscaru.

“Nije me radovalo što sam dobio Oscara. Morao sam dugo da sjedim, a jako su me boljela leđa, i u avionu i na ceremoniji”, kaže devedesetogodišnji kompozitor.

On je objasnio i da ako je tada izgledao zadovoljno, to je bilo zbog toga što se radovao brzom kraju svečanosti.

“Ne želim da se vratim u Ameriku sa onom sramotom koju zovu Oscar”, zaključio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.