Scena: Mini turneja Massima Savića u Bosni i Hercegovini

Showbiz 11. feb. 201915:00 > 15:04
Podijeli:
Izvor: N1

Rekonstrukcija Vile Madić odnosno Olimpijskog muzeja u Sarajevu i turneja Massima Savića u Bosni i Hercegovini - dio su sadržaja današnjeg izdanja Scene.

Iako se Vili Mandić, odnosnu Olimpijskom muzeju vraća stari sjaj, on neće biti otvoren, kako je najavljeno, za Evropski omladinski olimpijski festival.

Držite me za riječ. Mi obećanja koja damo uvijek ispunimo, mi smo administracija na koju sam ponosan i jako sretan što radim sa timom mladih ljudi i ono što obećamo to se i desi i garantujemo da ćemo uskoro, jako brzo otvoriti Olimpijski muzej”, kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Nacionalni spomenik Vila Mandić, u kojem je nalazi Muzeja XIV Zimskih olimpijskih igara, 1992. godine je uništen. Više od 25 godina, ovaj Olimpijski muzej je bio prepušten sam sebi.

Regionalna muzička zvijezda, Massimo Savić u martu kreće na Mini turneju po Bosni i Hercegovini. Za dan žena održaće koncert u gradu soli, a 30. marta i u sarajevskoj Skenderiji. Prije toga, na dan zaljubljenih i beogradska publika imaće priliku uživati u njegovoj muzici, u Sava centru, kojeg naziva hramom muzike. U Sceni vam donosimo razgovor sa ovim vrsnim umjetnikom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.