Marinković u Večernjem studiju: Ne bavim se glumom iz hobija

Showbiz 11. feb. 201922:12 > 22:20
Podijeli:
Izvor: N1

Dragan Marinković - Maca, glumac i showman, gostovao je u Večernjem studiju N1 televizije, kojom prilikom je najavio premijeru monodrame "Šon Fon Kupidon".

Kaže da će to biti jedan lijep parti i velika žurka na Valentinovo 14. februara u Domu mladih u Sarajevu, kao uvod u njegovu novu predstavu “Kakva ti je žena, takav ti je i život”.

“To je fuzija, tematski rađena upravo za Valentinovo, gdje će biti tema ljubav, muško-ženski odnosi, brak, djeca, psi… Sve ono što je vezano za jednu skladnu obitelj, ispresijecano sa sijaset prekrasnih ljubavnih pjesama – ex-Yu pop-rok, ali završićemo normalno sa narodnjacima”, pojasnio je Marinković.

Kazao je da je dao otkaz u Kamernom teatru, da bi neki mladi glumac mogao da se zaposli.

“Ja već nisam imao vremena da radim predstave koje traju po tri-pet mjeseci, jer shvatim da moju platu potrošim na kafu, sendvič i na parking, i onda ne vidim smisao”, ispričao je naš gost.

Maca je kazao da se ne bavi glumom iz hobija.

“Ja nisam hirurg pa da mi je hobi gluma, jer živim od ovih stvari”, istakao je.

Marinković tvrdi da je cijela bivša Jugoslavija njegova zemlja.

“Ja sam jugović. Ja znam gdje sam rođen, Ja sam sarajlija, jugosloven. Meni je Juga moj prostor. Isti jezik govorimo, istim vicevima se smijemo”, kazao je Dragan Marinković.

Pogledajte video kompletnog gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.