Tetovaža otkrila ko je novi basista Slipknota

Showbiz 11. okt 201413:03 > 13:06
Izvor: Snapshoot

Američki metal band Slipknot, čiji članovi nastupaju isključivo pod maskama, htio je zagolicati maštu svojih fanova i steći dodatni publicitet tako što nije htio otkriti identitet novog basiste, no plan je neslavno propao zbog jedne tetovaže koja je odmah otkrila o kome se radi.

 Slipknot je nedavno objavio da će novi basist i bubnjar benda nositi iste maske kao i njihovi prethodnici, kako bi se što teže otkrilo o kojim se muzičarima radi, ali pritom su previdjeli mogućnost da bi njihov identitet mogli otkriti drugi detalji.

U video spotu za pjesmu “The Devil In I”, kojom najavljuju novi album, basista je nastupio propisno zamaskiran, ali u jednom trenutku snimljena je njegova istetovirana nadlanica, a na temelju specifične tetovaže fanovi su odmah shvatili o kome je riječ – to je Alessandro “Vman” Venturella, gitarista metal bendova Krokodil i Cry For Silence.

“Zašto mu nismo obukli rukavice”, zavapio je pjevač i vođa benda Corey Taylor u izjavi za magazin “Metal Hammer” priznavši da ga je cijela stvar vrlo uzrujala jer su se namučili da bi držali veo tajanstvenosti oko novih članova.

No, kako piše spomenuti magazin, nije im uspjelo sakriti ni identitet novog bubnjara kojeg je putem Twittera razotkrila bijesna članica njegove bivše grupe.

Radi se o Jayu Weinbergu, sinu Springsteenovog bubnjara Maxa Weinberga, a “cinkala” ga je Laura Jane Grace u čijem je bendu Against Me! donedavno svirao. Ona je na Twitteru objavila da se “jednog dana probudila i na Twitteru pročitala da ih Weinberg napušta” te je zaželjela Slipknotu sreću s tom “vrećom go*ana”.