Massimo u Večernjem studiju: Aplauz me čini poniznim

Showbiz 05. mar 201922:28 > 22:34
Podijeli:
Izvor: N1

Gostujući u Večernjem studiju, Massimo Savić je kazao da mu je album 'Vještina' jako pomogao u vraćanju na scenu, jer je čak mislio i da se nikad više neće vratiti, dok je na albumu 'Vještina 2' imao pola autorskih pjesama i pravio otklon od obrada.

“Rijetko se događa da se neko tako vrati na scenu kao što sam se vratio ja. Neko ko je imao vrlo ispunjenu karijeru tijekom osamdesetih, onda nestaje sa radara u potpunosti. Ništa ne činim da držim svoje ime”, prisjetio se Massimo.

Tvrdi da se nije mogao baviti muzikom tokom rata.

“Kako da se sa dušom bavim glazbom dok nevini ljudi ginu. Meni je to bilo nespojivo. Ja sam probao, ali nešto bi se tu zavezalo, neki čvor bi se dogodio, iz mene nije moglo ništa drugo izlaziti do li krik”, kazao je.

Massimo ističe da je aplauz jedna nevjerojatna stvar.

“To neke ljude uvjeri da su mnogo bolji nego što jesu. Mene aplauz učini poniznim i vrlo zahvalnim, jer život je jedna velika nagrada koju dobijete od univerzuma”, kazao je ovaj umjetnik.

Otkrio je da mu fali Arsen Dedić.

“Moram vam reći, koliko god da sam blebetav, u Arsenovom prisustvu si jednostavno trebao šutjeti. jer ako šutiš, doznaćeš jako puno stvari koje će ti kasnije pomoći u životu. Strašno mi fali”, kazao je.

Kad se priprema za koncert, Massimo kaže da mu je najteži zadatak pravljenje set liste.

“Pjesme koje odabirem moraju biti tako postavljene da mi pomažu da mi se glas polagano razvije i da dođe do svog punog potencijala. Krećem sa onim pjesmama koj su vrlo snažne i ostavljaju velik emotivni naboj, ali ja se u takvoj pjesmi odmaram. Krećem sa pjesmama koje me odmaraju i onda krenem dalje”, pojasnio je Massimo.

Uoči koncerata u Sarajevu i Tuzli, izrazio je nadu da će imati optimum u izboru pjesama koji će zadovoljiti sve koji dođu.

Massimo Savić će održati veliki koncert u tuzlanskom Mejdanu za Dan žena, dok će 30. marta gostovati u Sarajevu u dvorani “Mirza Delibašić”.

Pogledajte video kompletnog gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad