Povlači se epizoda "Simpsona" u kojoj je Michael Jackson posudio glas liku

Showbiz 08. mar 201911:24 > 11:25
Podijeli:
Izvor: N1

Epizoda popularne animirane serije "Simpsoni" u kojoj je Michael Jackson posudio svoj glas jednom liku bit će povučena u jeku nove nove kontroverze oko pjevača, izjavio je izvršni producent serije u četvrtak.

James L Brooks je rekao da je zajedno s kreatorima serijala Mattom Groeningom i Alom Jeanom donio tu odluku nakon što su pogledali dokumentarac “Leaving Neverland” (“Odlazak iz Neverlanda”), koji je premijerno prikazan u Sjedinjenim Državama u nedjelju a u kojemu su dvojica muškaraca ustvrdila da ih je Jackson godinama spolno zlostavljao kao djecu. 

“Čini se da je to jedini izbor”, rekao je Brooks za Wall Street Journal.

“Ljudi s kojima radim – s kojima sam proveo život prepirući se oko šala – bili su jedinstveni glede toga”, kazao je.

Ta je epizoda bila netaknuta usprkos godinama navoda da je Jackson, koji je umro 2009., spolno zlostavljao djecu, ali je Brooks izjavio da je dokumentarac tako uvjerljiv da ih je prisilio da promijene mišljenje.

Jackson je dao glas liku Leonu Kompowskyu u epizodi iz 1991. “Stark Raving Dad”. Bila je to prva epizoda treće sezone u kojoj je Homer Simpsons u psihijatrijskoj bolnici i dijeli sobu s Kompowskym, koji tvrdi da je Michael Jackson.

“Počeo je postupak” za uklanjanje te epizode, rekao je Brooks za Wall Street Jornal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad