Objavljen trailer za Tarantinov film s DiCaprijom i Pittom

Showbiz 20. mar 201921:36 > 21:45
Izvor: YouTube/Sony Pictures Entertaiment

Objavljen je prvi trailer za dugo očekivani film Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu" (Once Upon a Time in Hollywood), u kojem glavne uloge igraju Leonardo DiCaprio i Brad Pitt.

Tarantino, koji je napisao scenario i režirao i producirao film, bio je inspirisan usponom hipi kulture u Los Anđelesu, šezdesetih godina prošlog vijeka, kojem je i sam svjedočio kao dječak.

“Bilo jednom u Hollywoodu” smješten je u 1969. godinu, i prati holivudskog glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio) i njegovog dugogodišnjeg kaskadera Cliffa Bootha (Brad Pitt), koji žive u komšiluku glumice Sharon Tate (Margot Robbie), žrtve ozloglašenog kulta Charles Mansona.

“Na scenariju sam radio pet godina, i živio sam u Los Anđelesu najveći dio svog života, uključujući 1969, kada sam imao sedam godina. Veoma sam uzbuđen što ću ispričati priču o Los Anđelesu i Hollywoodu koji više ne postoje”, rekao je Tarantino.

U filmu igraju još i pokojni Luck Perry, Al Pacino, Damian Lewis i Tim Roth.

Prema nezvaničnim informacijama američkih medija, svjetska premijera očekuje se u maju, na filmskom festivalu u Kanu, dok je početak bioskopske distribucije zakazan za 26. jul.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad