"Nestajem", nova pjesma benda The Last Location

Showbiz 25. mar 201915:34 > 15:37
Podijeli:
Izvor: The Last Location

Sarajevski power pop bend The Last Location na svom YouTube kanalu objavio je lyrics video za singl "Nestajem", kojim članovi grupe najavljuju izlazak novog albuma. Također, pjesma će uskoro biti dostupna i na svim online servisima za reprodukciju zvuka.

“Pjesma ‘Nestajem’ je nastala u dinamičnom periodu za bend u kojem su svi članovi artikulisali svoju emociju i inkorporirali je u ovu kompoziciju. Odlučili smo da ovaj singl bude prvi objavljen jer je riječ o energičnoj i emotivnoj kompoziciji koja na najbolji način manifestira zvuk našeg albuma. Ovu pjesmu poklanjamo svim damama za 8. mart”, poručili su iz grupe.

Muziku, tekst i aranžman singla potpisuju Ahmed i Muhamed Latić te Edin Mucić, a snimanje Borjan Milošević iz studija Long Play.

The Last Location je 2017. godine objavio singl “Ti” koji je publika odlično prihvatila i koji je pripremio put za objavu novog albuma u izdanju “Dallas Recordsa”.

The Last Location je nastao u Sarajevu kao projekt trojice mladih muzičara, braće blizanaca Ahmeda i Muhameda Latića te Edina Mucića, nakon čega im se pridružuje Danijal Bajraktarević. Na sceni aktivno djeluju od 2008. godine, a već prvim objavljenim singlom “You lied to me” pojavili su se na italijanskom MTV-u.

Nakon objave prvog EP-a “Restless Dream”, nastalog u saradnji s producentom Carmenom Rizzom, poznatom po radu s Coldplayom, Sealom te Alanis Morissette, momci iz grupe objavili su singl “Zaboravi”.

The Last Location 2012. godine postiže veliki uspjeh na Balkanu i kreće na regionalnu turneju u sklopu koje nastupa širom Njemačke, Austrije, Turske, Italije i Srbije, a pozornicu su dijelili s najvećim regionalnim imenima poput Plavog orkestra, Dine Merlina, Bijelog Dugmeta i Divljih jagoda.

Novi album sastava The Last Location trebao bi ugledati svjetlo dana krajem aprila ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad