Anne Hathaway dobila zvijezdu na Bulevaru slavnih

Showbiz 10. maj 201909:08 > 09:43
Podijeli:
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Američka glumica Anne Hathaway dobila je svoju zvijezdu na čuvenom "Trotoaru slavnih" na losanđelskom bulevaru Hollywood.

“Zaista sam veoma dirnuta”, rekla je na jučerašnjem dogadaju Hathaway (36), dobitnica Oskara 2013. za sporednu žensku ulogu u filmu “Jadnici” (Les Miserables).

Ona se zahvalila “obožavaocima koji su prisutni i koji su joj posvetili malo svog vremena” kao i ljudima koji su “već decenijama u njenom životu”.

Prilikom postavljanja zvijezde, uz Hathaway su bili roditelji, muž, kao i australijska glumica Rebel Wilson, koja sa Hathaway učestvuje u filmu “The Hustle”.

Remake kultne komedije “Prljavi pokvareni prevaranti”, koji će danas biti premijerno prikazan u američkim kinima, priča priču o dvije prevarantkinje koje se udružuju da bi se osvetile muškarcima koji varaju žene.

Hathawayina zvijezda se nalazi ispred ulaza u Kinesko pozorište, veoma posjećenu holivudsku lokaciju.

Takođe, kako je glumica sa zadovoljstvom navela, njena zvijezda je pored zvijezde Hattie McDaniel, prve crne oskarovke koja je nagradu dobila za ulogu robinje u filmu “Prohujalo sa vihorom” (Gone With The Wind) iz 1939. godine.

Rasna segregacija je u to vrijeme bila prisutna u Hollywoodu kao i u svim drugim segmentima američkog društva, pa je McDaniel na ceremoniji dodjele Oskara sjedila u dnu sale, odvojena od drugih zvijezda filma, Clarka Gablea i Vivien Leigh.

Producent David Selznick je morao lično da interveniše da bi glumicu pustili da uđe u hotel “Ambasador” koji crncima nije dozvoljavao ulazak sve do 1959, kada je Kalifornija zabranila rasnu segregaciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad