Madonna razočarana člankom u New York Timesu: Kao da sam silovana

Showbiz 06. jun 201923:43 > 07. jun 2019 07:19
Podijeli:
Izvor: Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Američka pjevačica Madonna rekla je da se "osjeća kao da je silovana" pošto je pročitala članak o sebi u New York Timesu i dodala da će se uvijek boriti protiv patrijarhalnog društva.

“Reći da sam razočarana tim člankom, bio bi eufemizam”, napisala je pjevačica na Instagramu.

List je objavio opsežan članak, portret o njoj pod naslovom “Madonna sa 60 godina” (Madonna at Sixty) koji obuhvata sve periode života te pjevačice.

“Novinarka koja je napisala taj članak provela je sate i dane i mjesece sa mnom i pozvana je u svijet koji malo ljudi ima prilike da vidi. Ali ona je izabrala da se usredsredi na trivijalne i površne stvari kao što je etničko porijeklo moje dvojnice, materijal od kojeg su moje zavjese i na beskrajne komentare o mojim godinama koje nikad ne bi bile spomenute da sam muškarac”, nastavila je Madonna.

Madonna je rekla da ima pravo da kaže da se “osjeća kao silovana” jer zna kako je to pošto je upravo to doživjela sa 19 godina, kada se doselila u New York.

Taj članak je, kako smatra, još jedan dokaz da je New York Times “jedan od osnivača patrijarhata” i poželjela “smrt patrijarhatu duboko uvriježenom u društvu”.

“Nikad neću prestati da se borim da ga iskorijenim. Izgleda da ne možemo da popravimo društvo i njegovu beskrajnu potrebu da ponizi i ocrni ono što zna da je pozitivno, posebno snažne i nezavisne žene”, rekla je pjevačica koja je lani proslavila 60. rođendan.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad