Scena: Oproštajni koncert povodom odlaska iz Sarajeva

Showbiz 24. jun 201914:13 > 25. jun 2019 07:13
Podijeli:
Izvor: N1

Historičar i nekadašnji novinar Chris Bennett i njegova porodica nakon 13 godina odlaze iz BiH. Tim povodom su u Bošnjačkom institutu u Sarajevu organizovali oproštajni koncert. Ipak, ovo nije posljednje zbogom ovom gradu, zato i naziv klavirskog koncerta glasi "Au revior - Vidimo se".

“Nećemo prodati našu kuću u Sarajevu jer se namjeravamo vratiti”, kazao je Chris Bennett na oproštajnom koncertu simboličnog naziva “Au revoir – vidimo se”. On i njegova porodica, nakon 13 godina provedenih u Sarajevu, napuštaju glavni bh. grad. Iako će se vratiti, Sarajevo će itekako pamtiti. Porodica Bennett očarana je Sarajevom. Chris ovaj grad smatra dragocjenim mjestom za historičare. Kazao je kako ga impresionira Careva džamija, Vijećnica, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti.

U Beogradu je počeo 28. Belef. Do 7. jula publika će moći uživati u brojnim izložbama i predstavama.

Glumica Meryl Streep proslavila je 70. rođendan. Ova višestruko nagrađivana glumica za prestižnu filmsku nagradu Oscar nominirana je čak 19 puta, a osvojila je 3 Oscara. U nastavku kratak osvrt na karijeru ove američke holivudske dive.

Na audiciji za snimanje filma King Kong bila je odbijena zbog nedovoljno atraktivnog izgleda.

“Producent je pitao svog sina na italijanskom ‘Zbog čega si mi doveo ovu ružnu curu?’, a ja sam mu na italijanskom odgovorila: ‘Oprostite što nisam dovoljno lijepa da glumim u ‘King Kongu'”, ispričala je Meryl. Producent joj je rekao da nikada neće postati holivudska glumica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad