Lydon se osjeća "pomalo odgovornim" za smrt Sida Viciousa

Showbiz 14. okt. 201412:52 > 12:54
Podijeli:
Izvor: Sexpistolsofficial.com

Bivši frontmen Sex Pistolsa i pionir punka John Lydon osjeća se "pomalo odgovornim" za smrt basiste Sida Viciousa koji je umro 1979. godine od predoziranja heroinom, pišu britanski mediji.

Lydon, poznatiji kao Johnny Rotten, promovisao je svoju novu autobiografiju Anger Is an Energy na Festivalu književnosti u Cheltenhamu u subotu kada je počeo pričati o svom bivšem bendu, izvijestio je NME. Pjevač je rekao da je on doveo Viciousa u bend i na pozornicu.

“On nije imao izgleda”, rekao je Lydon, a prenio je Gloucestershire Echo. “Njegova majka bila je ovisnica o heroinu. Osjećam se loše zbog toga što sam ga doveo u bend. Nije se mogao nositi s tim. Osjećam se pomalo odgovornim za njegovu smrt.”

Sid Vicious je umro u februaru 1979. od predoziranja heroinom dok je čekao suđenje za ubistvo svoje djevojke Nancy Spungen u New Yorku.

“Evo, priznao sam svoje demone”, dodao je Lydon.

Lydon je također podijelio neke svoje rane uspomene na bend, poput one da “Sid nije mogao svirati, a ja nisam mogao pjevati”. Također je otkrio da je napisao kultnu pjesmu God Save the Queen dok je kuhao grah.

Nakon što je otišao iz Sex Pistolsa 1978., Lydon je osnovao bend Public Image Ltd. Njihov posljednji album This Is PiL izašao je 2012.