London: Protest protiv koncerta Robbieja Williamsa u Izraelu

Showbiz 07. apr 201517:38 > 19:45
Izvor: Anadolija

Članovi propalestinske nevladine organizacije "London Palestine Action" protestovali su danas u britanskoj prijestolnici Londonu zbog koncerta kojeg britanska muzička zvijezda, ambasador dobre volje Međunarodnog fonda za djecu (UNICEF) Robbie Williams, planira održati u izraelskom Tel Avivu.

Koncert Williamsa je planiran za sljedeći mjesec u Tel Avivu, u sklopu turneje “Let Me Entertain You”. Demonstranti su se okupili ispred ureda UNICEF-a u Londonu, tražeći da britanska zvijezda otkaže koncert u Tel Avivu. 

“Održati koncert u Izraelu je kao podrška aparthejdu”, uzvikivali su demonstranti noseći i maske Robbieja Williamsa. 

Anadolija

Škotski inžinjer Rob Langlands prisustvovao je protestu, podsjetivši za Anadoliju da Williams pruža podršku kampanji “Djeca u opasnosti”, koju provodi UNICEF, a koja se bavi zaštitom djece od nasilja, bolesti, gladi i rata.

“Robbie Williams treba otkazati koncert u Izraelu ili mu UNICEF treba ukinuti ulogu njihovog ambasadora dobre volje. Ova situacija je kontradiktorna UNICEF-u. Robbie Williams je sedam dana nakon što je izabran za ambasadora UNICEF-a, najavio koncert u Izraelu. Ovo je čudna situacija”, kazao je Langlands.

Anadolija

Pokrenuta je i peticija kojom se traži otkazivanje koncerta, a do sada ju je potpisalo oko 5.000 ljudi. 

Koncert u Tel Avivu Robbie Williams planira održati 2. maja.