Tool nakon 13 godina obradovao fanove novom studijskom pjesmom

Showbiz 07. avg. 201916:44 > 16:49
Podijeli:
Izvor: Screenshot

Dobili smo ime albuma - Fear Inocolum. Dobili smo i naslovnicu albuma. Datum izlaska je odavno poznat, 30. august. Da, prije nekoliko mjeseci objavljene su i dvije pjesme, Descending i Invincible - doduše snimljene mobitelom na koncertu. Ali ono što fanovi benda Tool nisu imali do sada jeste studijska pjesma koja će najaviti novi album kojeg fanovi čekaju 13 godina.

U srijedu, 7. augusta James Maynard Keenan i ekipa objavili su single koji nosi naziv albuma, Fear Inocolum. Desetomintuna epska pjesma koja odiše Toolovim prepoznatljivim stilom obradovala je milione fanova diljem svijeta.

Album je dostupan za pre-order, a čak se mogu i pogledati svi detalji deluxe pakovanja koje će fanovi dobiti uz CD sa novim pjesmama.

Što se tiče reakcija fanova – za sada se bilježi samo oduševljenje. Bend i dalje zvuči kao Tool, koji je po mnogima decenijama žanr sam za sebe. Kompleksnost u pjesmama je i dalje tu. Toolovsko putovanje harmonijom ne izostaje – uz epski klimaks u svakoj pjesmi koji ovom bendu daje kultni status. 

Posljednji studijski album, odnosno EP, koji je bend izbacio je 10.000 Days iz 2006. godine.

U svakom slučaju, do 30. augusta – poslušajte kako to radi Tool, nakon 13 godina posta. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad