Sjećanje na sarajevski klub Kaktus: S.P.U.K. u amfiteatru Doma mladih

Showbiz 27. avg. 201916:56 > 17:07
Podijeli:
Izvor: S.P.U.K.

Koncert sarajevskog punk banda S.P.U.K. će biti održan 28. augusta u 20:30h, u amfiteatru Doma Mladih kao dio multimedijalnog programa "Sarajevska Kaktus generacija" u sklopu 3. Internacionalnog festivala GRAD. Program je posvećen generaciji koja je sazrijevala uz kultni sarajevski klub Kaktus, pričama i istoriji ovog grada koja je nastajala u ovom legendarnom okupljalištu Sarajlija.

Iz press centra Skenderija na koncert pozivaju “sve mlađe od 77 godina koji su nekad bili posjetioci i ljubitelji Kaktusa i žele da osjete puls nove generacije mladih stvaralaca”.

A s obzirom na obilježavanje 50 godina Centra Skenderija uputili su i apel da posjetioci koncerta sa sobom ponesu fotografije i druge uspomene iz vremena njihovog odrastanja u Kaktusu. Lične uspomene od kojih će
se napraviti izložba krajem ove godine mogu se predati na ulazu u amfiteatar a fotografije je moguće poslati i na e-mail: [email protected] sa naznakon “za izložbu posvećenu Domu mladih”.

S.P.U.K. (Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva) Punk bend iz Sarajeva, osnovan 2012. godine. Nastupao po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu, svirao brojne autorske pjesme ali i obrade.
Prepoznat kao bend koji ostavlja srce na bini i čiji zvuk odvaljuje malter sa zidova koncertnih prostorija. U današnjoj postavi su Davorin Sekulić, Narcis Merdan i Senudin Seno Jahić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad