Scena: Počeo 7. Juventafest

Showbiz 06. sep 201913:04 > 13:07
Podijeli:
Izvor: N1

Predstavom “Romeo i Julija” Omladinskog pozorišta Dadov iz Beograda sinoć je u Pozorištu mladih Sarajevo počeo 7. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest. Na ovogodišnjem festivalu biće odigrano šest predstava i to po dvije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Večeras u 20 sati na sceni Pozorišta mladih, publika ima priliku pogledati predstavu učenika Druge gimnazije iz Sarajeva pod nazivom “Šta bi ste htjeli reći a nikada niste”. Inače, ova predstava je nastala od anonimne ankete na koju su učenici ove gimnazije odgovorili.

Od 19. do 25. septembra, Sarajevu će biti centar plesne umjetnosti. Počinje 10. Balet fest. Osnovan prije 10 godina, festival je do sada ugostio mnogobrojne umjetnike plesa, održao brojne radionice, konferencije i izložbe. Osim toga festival potiče razvoj baletne publike ali i dovodi sjajne predstave iz svih zemalja. Ove godine na Balet fest dolaze umjetnici iz Slovenije, Španije, Češke i Srbije

Izložba fotografija “Neću da budem zombi” autora Kemala Hadžića bit će otvorena sutra, 7. septembra u Foto galeriji Jelićeva Centra kulture i mladih Opšine Centar. Ciklus ovih fotografija nastao je 2001. godine u Čikagu. Na izložbi, koja će biti postavljena do 7. oktobra, publika ima priliku vidjeti 20 fotografija.

U Sceni govorimo o jednoj od dvije najznačajnije prašume u Evropi – Prašumi Perućici. Dobra vijest je da je i danas dobro očuvana i zaštićena, na korak da se nađe na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad