Pogledajte kako na harmonici zvuči pjesma "Mama voli bebu" (VIDEO)

Showbiz 02. okt 201908:10 > 08:14
Izvor: Samir Nurkić

Harmonikaš Samir Nurkić nastavlja oduševljavati publiku širom regiona. Na svakom nastupu ovaj vanserijski muzičar, koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji porijeklom iz BiH, dobija gromke aplauze.

Cijela priča oko numera na harmonici i Samirovog izvođenja počela je u februaru ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu svira dječija pjesma “Zvončići”. Sada je za svoju publiku pripremio nešto novo i ovaj put na harmonici je demonstrirao kako se uspavljuju djeca na Balkanu. On je dočarao kako roditelji u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji uspavljuju svoje nasljednike i nasljednice, ali i kako to čine Romi.

“Bosanac ne može uspavati dijete bez sevdaha. Srbi stalno nešto slave, rođendane, slave, punoljetstva, tako da mami i tati dođe cijeli orkestar. Kod Crnogoraca to sve mora biti polako, oni nigdje ne žure, dok je kod Roma najbitniji uvod”, kaže Nurkić u videu koji će sigurno osvojiti simpatije širom Balkana.

Pojasnio je i kako je došao na ideju da odsvira nešto ovako.

“Uglavnom sve je nastalo jer kod kuće uspavljujem djecu tako, a samo im prilagođavam verzije. S obzirom da djeca najviše vole pjesmu ‘Mama voli bebu’, a ja imam u krvi to da volim obrađivati, bilo mi je monotono da im sviram isto. Kako sam imao upite da ponovo napravim nešto na temu 6 država, opet sam sve spojio u jedan video”, govori Samir.

Kako roditelji širom Balkana uspavljuju djecu u Samirovoj verziji pjesme “Mama voli bebu” pogledajte u videu.