Tko je trebao glumiti Jokera i druge zanimljivosti

Showbiz 11. nov. 201914:14 > 12. nov. 2019 08:28
Podijeli:
Izvor: Tanjug / Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures via AP

Američki triler "Joker" Todda Phillipsa, koji obara rekorde gledanosti diljem svijeta, pun je i zanimljivosti koje su se odigrale iza scene, neke potpuno neočekivane. Film, jedan od najgledanijih u ovoj godini, osvojio je i Zlatnog lava na 76. venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu.

– Glavni glumac Joaquin Phoenix, radeći na liku Arthura Flecka, proučavao je i čuvene pokrete glumca gluhonijemih filmova Bustera Keatona.

– Zbog snimanja Phoenix je bio na strogoj dijeti zahvaljujući kojoj je smršavio 23,6 kilograma. U tome mu je pomagao isti nutricionist s kojim je radio i na snimanju filma “Master” iz 2012. godine.

– Scena plesa Jokera u kupaonici nije bila predviđena scenarijem, već je nastala spontano, a zatim je zadržana i u konačnoj montaži.

Izvor : Printscreen

– Mnoge scene su improvizirane. Scenarij je stalno mijenjan, a Todd Phillips je sam potvrdio da je lik Sophie najviše mijenjan tijekom snimanja filma.

Stepenice postale atrakcija

– Stepenice, iz nezaboravne scene, postale su nova njujorška atrakcija za brojne posjetitelje. Mnogi fanovi ovog filma odlaze u Shakespeare aveniju 1165 u Bronxu kako bi se slikali na tim stepenicama oponašajući Jokera.

– Vojna zgrada u Brooklynu, koja je u filmu poslužila kao zgrada sanatorija Arkham također je na meti fanova.

– Šminka koju nosi Joker podsjeća na onu koju je nosio John Wayne Gacy, serijski ubojica optužen da je oteo, mučio i ubio 33 žrtve između 1972. i 1978.

– Suprotno od onoga kako se obično radi, Todd Phillips tražio je od Hildur Guðnadóttir da sklada glazbu za film na osnovu scenarija.

Izvor : Printscreen / Youtube / Svijet Filma

– Phoenix je rekao da nije bio pod utjecajem prethodnih Jokera, odnosno glume Heatha Ledgera, Jacka Nicholsona, Cezara Romera i Jareda Letoa.

Tko je odbio ulogu Thomasa Waynea

– Navodno su Viggo Mortensen i Alec Baldwin odbili igrati lik Thomasa Waynea u ovom filmu.

– Najiznenađujuća od svih zanimljivosti jest da je na početku produkcije ovog filma favorit za glavnu ulogu bio Leonardo di Caprio.

– Joaquin Phoenix i prethodni Joker Heath Ledger bili su jako dobri prijatelji

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad