Neil Young: Prijava za američko državljanstvo odgođena zbog korištenja kanabisa

Showbiz 12. nov. 201912:24 > 12:29
Podijeli:
Izvor: Tanjug/AP/The Washington Post

Kanadska rock zvijezda Neil Young novinarima je otkrio da je njegova prijava za američko državljanstvo privremeno odgođena djelomično i zbog toga što koristi kanabis.

Legendarni rocker koji se prijavio za dvojno državljanstvo da bi mogao glasati u Sjedinjenim Državama, rekao je da je prošao veći dio testa za dobivanje državljanstva, no kako je prijava zasad odgođena djelomično i zato što koristi kanabis.

Young, koji ovaj tjedan puni 74 godine, u SAD-u živi od sredine šezdesetih godina.

“Sada želim dvojno državljanstvo kako bih mogao glasati. Bio sam na razgovoru i iskreno odgovorio na brojna pitanja. Prošao sam testiranje, no zbog odgovora da koristim kanabis, morat ću proći još jedno.”

U Kaliforniji, američkoj saveznoj državi u kojoj Young trenutačno živi, ​​2018. je legalizirana upotreba kanabisa u rekreativne svrhe.

No 19. travnja ove godine američko Ministarstvo domovinske sigurnosti objavilo je upozorenje po kojemu je “aktivno korištenje raznih opojnih supstancija, među kojima je i marihuana i dalje prepreka za postupak naturalizacije, čak i ako, u skladu sa zakonom određene američke savezne države, takvo ponašanje ne predstavlja kazneno djelo”.

U autobiografskoj knjizi “Waging Heavy Peace” glazbenik je otkrio da je prestao koristiti kanabis 2005. godine, nakon operacije moždane aneurizme. No u međuvremenu je priznao da ga je nakon kratke pauze ponovno počeo koristiti, premda je puno zdraviji i bolje se osjeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad