Weinstein: "Zaboravljeno" je da sam pomagao ženama

Showbiz 16. dec 201918:02 > 18:04
Izvor: REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Harvey Weinstein požalio se u intervjuu kako je njegov "pionirski" rad u pomaganju ženskim filmskim karijerama zaboravljen zbog optužbe za silovanje.

“Osjećam se kao zaboravljen čovjek”, rekao je bivši holivudski mogul i producent Weinstein u prvom intervjuu nakon godinu dana, koji su u nedjelju objavile novine New York Post. “Napravio sam više filmova koje su režirale žene i koji govore o ženama nego bilo koji drugi producent, a ja sam govorio o tome prije 30 godina. Ne govorim sada o tome kada je to trend. Ja sam prvi to napravio! Bio sam pionir!”, istaknuo je.

Suđenje Weinstenu (68), protiv kojeg je podignuta optužnica za silovanje i spolno zlostavljanje, kreće 6. siječnja.

Više od 80 žena optužilo ga je za seksualno zlostavljanje. “Sve je to isparilo zbog onoga što se dogodilo”, rekao je bivši producent. “Moj je rad zaboravljen”, dodao je.

Prema New York Postu, Weinstein je odbio razgovarati o optužbama i pristao je na intervju samo kako bi dokazao da se oporavlja od operacije jer se nedavno u sudnici pojavio s hodalicom.

Weinsteinove žrtve, njih 23 uključujući glumicu Ashley Judd napisale su u priopćenju da Weinstein “pokušava ponovno manipulirati društvom”. “Nećemo dopustiti tom predatoru da iz svoga nasljeđa izbriše zlostavljanja”, stoji u priopćenju.

Weinstein i njegov bivši filmski studio nagodili su se s 30 glumica kojima će ukupno isplatiti 25 milijuna dolara, prenio je New York Times prošlog tjedna. Dogovor će razriješiti gotovo sve građanske parnice protiv Weinsteina koji nije morao priznati krivicu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad