Tom Hardy želi ulogu "Punishera"

Showbiz 08. maj 201515:38 > 15:45
Izvor: Facebook

Jedan od najtraženijih Hollywoodskih glumaca, i vjerovatno vođa nove generacije akcionih junaka, Tom Hardy, izrazio je želju da utjelovi Marvelovog heroja Frank Castlea, poznatijeg pod imenom "Punisher".

U intervjuu za Collider, Hardy je priznao da mu je trenutno želja da glumi “Punishera”, ili eventualno da bude dio ”Splinter Cella”.

”Znam da nisam dovoljno visok da budem Frank Castle, imam 180 cm visine i ne odgovaram visinom Castleu. Ali, pričamo o Holywoodu. Tamo je lako prikazati osobu visočijom nego što jeste”, kazao je glumac.

Hardy je također dodao da ima sposobnost da glumom dočara ljutnju, te da zastraši svoje protivnike, koje smatra glavim osobinama ovog heroja.

Iako Marvel trenutno nema planova da snima treći novi dio ”Punishera”, možda im Hardy “otvori oči”, jer je do sada pokazao da se podjednako dobro snalazi u svim karakterima.

Inače, do sada postoje tri ekranizacije ovog kultnog stripa. Prvi Frank Castle bio je Dolph Lundgren 1989. godine, a ovaj heroj je planetarno postao popularan 2004. godine kada ga je portretirao Thomas Jane.

Posljednji dio ovog filma, odnosno nastavak za ostvarenje iz 2004. izašlo je 2008. godine, pod imenom “Punisher: War Zone”, a Castlea je glumio Ray Stevenson.