Deneuve: Današnje zvijezdice se samo slikaju

Showbiz 10. maj 201518:31 > 18:37
Izvor: EPA

Informatičko doba, doba društvenih medija pogubno je za današnje zvijezde koje bi se trebale "što manje pokazivati", rekla je u intervjuu za Journal du Dimanche francuska filmska diva Catherine Deneuve, uz opasku da "mrzi selfieje".

“U Francuskoj više nema istinskih zvijezda. Zvijezda je neko ko bi se trebao što manje pokazivati i truditi se da bude diskretan te da ostane u pozadini”, rekla je slavna glumica u intervjuu objavljenom
tri dana prije početka 68. filmskog festivala u Cannesu, koji će otvoriti njezino novo filmsko ostvarenje “La Tete haute” (Uzdignute glave).  

PROČITAJTE JOŠ

“S početkom informatičkog doba i uvođenjem društvenih medija imate pristup svemu, posvuda, neprestano. I cijelo to vrijeme imate gomilu vrlo poznatih i slavnih ljudi koji imaju milione sljedbenika…. a zapravo nisu učinili apsolutno ništa”, smatra 71-godišnja glumica, priznajući da ima vrlo limitiran odnos s novim tehnologijama.  

“Mobitel je vrlo praktična stvar, no kad mi nije potreban isključim ga. Sjajno je što njime možete napraviti lijepu fotografiju, ali mrzim selfieje, stalno fotografiranje, postavljanje statusa…. to stvari čini tako banalnima. I čini mi se strašnim što smo stalno u nekom začaranom procesu promatranja stvari, a da pritom ne živimo”, kaže Deneuve.  

Tokom ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu provest će se kampanja čiji je cilj ograničiti broj selfieja na crvenom tepihu. Takvu praksu mnogi smatraju grotesknom i smiješnom, objasnio je jedan od organizatora Thierry Fremaux.