Pobješnjeli Max: Prodao bih majku za krek

Showbiz 13. maj 201516:44 > 14. maj 2015 12:03
Izvor: Tanjug/AP/Jasin Boland/Warner Bros

Zvijezda najnovijeg nastavka "Pobješnjelog Maxa" Tom Hardy otvoreno je progovorio o svojoj borbi sa drogom i alkoholom.

“Bio sam spreman da prodam majku za malo kreka”, rekao je 37-godišnji britanski glumac koji je danas jedan od glavnih aduta Hollywooda.

pročitajte još

Sada već nekoliko godina trijezan, Hardy je ispričao da ga je od sigurne smrti spasila jasna poruka.

“Bio sam sramna prigradska statistika. Jasno su me upozorili: ‘Krenuo si nizbrdo, Tome, nećeš se vratiti. To je to. To je sve što treba da znaš”, kazao je za Guardian.

“Tu poruku i dan danas nosim sa sobom. Da budem iskren, j… sam sretan što sam još uvijek tu”, dodao je glumac.

Hardy, koji je stekao slavu ulogom Chariliea Bronsona u filmu “Bronson”, iskoristio je priliku da kritikuje filmsku industriju zbog, kako je rekao, “stereotipisanja” glumaca.

“Problem s ljudima u Hollywoodu je u tome što žele da postanete nešto, a zatim misle da ste to što su oni htjeli da budete”, naveo je on.

“Nisam borac. Ja sam mali buržujski dječak iz Londona. Ljudi me nisu primjećivali sve dok nisam nabacio kilažu, počeo da udaram ljude i da budem agresivan”, dodao je on.

Nakon uloge u “Pobješnjelom Maksu”, Hardy će igrati blizance Kray u drami “Legend”. Publika će, također, imati priliku da ga vidi u muzičkoj krimi drami “London Road” kao i u novom trileru Alejandra Gonzaleza Inarritua “The Revenant”.

Reuters/Mario Anzuoni