Ferrara u kolaboraciji sa Dafoem u novom filmskom poduhvatu

Showbiz 14. maj 201518:27 > 18:31
Izvor: Facebook

Abel Ferrara, svjetski poznati i priznati režiser iz Bronxa, nema namjeru stati sa kreativnim radom, a prije filmskog festivala u Cannesu, a ovaj šeszdesetčetverogodišnji režiser već je najvio snimanje novog filma na jesen tekuće godine.

“Siberia” je ime filma u kojem će glavnu ulogu glumiti Willem Dafoe, što će biti njihova ukupno peta kolaboracija, a minimalistički film sa ukupnim budžetom od tri miliona dolara, biće upotpunjen kampanjom na Kickstarteru, gdje planira dobiti dodatnih 500.000 američkih dolara od publike.

Ferrara kaže da će se priča bazirati na knjizit Carla Junga “The Red Book”, a biće upotpunjena Dafoeovim snovima, ”koji su uvijek noćne more”, dodao je.

Set je situiran u ”stvarnosti mitskog univeruma”, u malom kafiću, gdje će Dafoe biti zarobljen sa još jednom osobom, kazao je Ferrara za Screen Daily.

Dafoe će u filmu imati dvije uloge, a Ferrara razmišlja o uvođenju nekolicine glumaca koji će trebati upotpuniti radnju.

Karijera ovog kontroverznog režisera traje još od 1975. godine kada je proizveo svoj prvi dugometražni film pod nazivom ”Nine Lives of a Wet Pussy”, no koristio je pseudonim Jimmy Boy L.

Proslavio se početkom devedesetih godina sa filmom ”King of New York” i ”Bad Liutenant”, gdje mu je glumačka ekipa Christopher Walken i Harvey Keitel zapravo i digla cijenu u svijetu Hollywooda.

Recimo još i to da je u 2014. godini snimio dva dugometražna filma ”Welcome to New York” i ”Pazolini”.