Brosnan i Pare razmijenili ljubav prema slikama

Showbiz 20. okt. 201414:30 > 14:36
Podijeli:
Izvor: N1

Slavni holivudski glumac Pierce Brosnan i mlada umjetnica Mariam Pare teške emocionalne situacije prevazilaze slikajući zajedno. Osim toga, Mariam Pare ne slika na običan način, već na jedan potpuno novi.

 Slavni glumac, najpoznatiji po ulozi tajnog agenta Jamesa Bonda, Pierce Brosnan nedavno je podijelio svoju ljubav prema slikanju sa mladom umjetnicom kvadriplegičarkom, Mariam Pare.

Talentirana umjetnica Mariam Pare doživjela je tešku prometnu nesreću u dobi od dvadeset godina i više nije bila u mogućnosti slikati na način koji joj je do tada bio poznat.

“Ne znam raditi to što ti radiš. Ne znam. Pokušao sam, ali gledam tvoju tehniku… pohađala si umjetničku školu, zar ne?”, rekao je glumac Pierce Brosnan.

Brosnan je također slikar, koji slika tokom svog slobodnog vremena na snimanjima, a naročito u teškim emocionalnim situacijama.

“Moja pokojna žena je umrla zbog raka jajnika, kao i moja kćerka. I kada je Cassie još bila živa, tokom kemoterapije, ustao sam jednu noć i kupio platna i boje…. počeo sam crtati kako bih izrazio bol, emocije i ublažio patnju srca i tada su nastale divne boje”, dodao je Brosnan.

Teško stanje i invaliditet u kojem se našla nisu je odvojili od njezine ljubavi prema slikanju.

“Slikam već duže vremena i uživam slikati portrete zanimljivih ljudi. Tako sam nacrtala portret Pierca Brosnana, kao James Bonda 007 i također njegov današnji portret. Kada je postao svjestan mene i moje umjetnosti, bio je ljubazan da me pozove u svoj dom, kako bih mu lično poklonila ove slike”, kazala je umjetnica Mariam Pare.

Brosnan i Pare su razmijenili slike i svoju ljubav prema crtanju u glumčevoj kući u Malibu, Kaliforniji.