Rukopis stihova pjesme Beatlesa "Hey Jude" prodat za 910.000 dolara

Showbiz 11. apr 202009:06 > 09:15
Podijeli:
Izvor: thebeatles.com

Papir na kojem je Paul McCartney rukom napisao stihove čuvene pesme "Hey Jude" prodat je za 910.000 dolara na aukciji u Los Angelesu održanoj u petak na 50. godišnjici od raspada lengendarne britanske grupe The Beatles.

Kalifornijska aukcijska kuća Julien's Auctions saopštila je da je to pet puta veći iznos od očekivanog, i dodala da je prodaja bila onlajn zbog epidemije korona virusa.

Na aukciji je ponudjeno 250 predmeta, među kojima gitare, rijetki vinili i predmeti sa posvetom koji su pripadali bendu.

McCartney je napisao stihove pjesme “Hey Jude” poslije drugog raskida – razvoda Johna Lennona sa prvom suprugom Cynthijom, koju je tada varao sa japanskom umetnicom Yoko Ono.

Pjesma je posvećena Lennonovom sinu Julijanu kao utjeha zbog razvoda roditelja. Pjesma se prvobitno zvala “Hey Jules”.

Na aukciji je za 83.200 dolara prodat rukom napisan scenario za spot pjesme “Hello, Goodbye” (1967). Za 32.500 dolara je prodata pepeljara koju je bubnjar Ringo Starr koristio u studiju Abbey Road šezdesetih godina.

Beatlesi su se zvanično raspali 10. aprila 1970, a 50 godina poslije raspada, taj legendarni bend ostaje među najpopularnijim u svijetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad