Preminuo producent Kolateral: Ostavio je neizbrisiv trag u bh. hip hop sceni

Showbiz 14. maj 202011:33 > 12:01
Izvor: Facebook

Mladi producent Rijad Fazlić Kolateral preminuo je jučer u Sarajevu. Opraštajući se sa njim objavile su to njegove kolege na društvenim mrežama.

Reper Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie, napisao je:

“Napustio nas je naš drug Rijad Fazlić Kolateral. Bio si uvijek simpatičan, predobar, duhovit i kao takvog ćemo te pamtiti brate naš. Tvoj odlazak je ogroman gubitak za cijelu domaću scenu i falit će nam tvoja zezancija u studiju! Vole te tvoji drugovi”.

I članovi grupe Helem nejse oprostili su se od Fazlića, kazavši da su sa velikom tugom primili vijest.

“Bio je nevjerovatno talentovan muzičar i producent, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u historiji BH hip hop scene. Njegove pjesme će živjeti, svi ćemo biti ponosni što smo ga poznavali i uživali u njegovoj muzici. Posljednji pozdrav za brata Kolu, počivaj u miru, gigante” napisali su iz Helem Nejsa.

I sarajevski hiphop muzičar Zlatan Hajlovac Kontra uputio je emotivnu opraštajuću poruku.

“Nisam nikad do sad pisao ovako nešto, ali ovaj put osjećam potrebu. Tvoj trag u muzici je ogroman i važan, puno važniji nego što si ti to volio isticati, ali o tome mogu pisati sasvim drugi tekst. Dovoljno je reći za sad da je Kolateral bio autor bitova većine slušanijih pjesama sarajevske i BH Rap muzike u posljednjih osam godina. Sinoć sam saznao da mi je drug preselio, potpuno zatečen i u nevjerici, pa tek si 25 godina napunio neki dan. Uvijek ću te se sjećati po najboljem, jer samo to i imam. Tvoj humor, tvoja nenametljivost i istinska dobrota će mi uvijek ostati u sjećanju.
Upoznao sam te kad si imao 15 godina na Alipašinom, dobro se sjećam, nešto smo snimali. Nisam mogao da vjerujem da je 15-godišnjak mogao takvu muziku napraviti. I ja sam bio dijete. Od tada si mi vjerovao i bio tu, rijetko za koga mogu reći da je bio tu od prvog dana. Nisi mi nikad rekao “ne” ni “ne mogu”. Nisi nikada tražio ništa zauzvrat, a takvim ljudima sam uvijek dužan. Osjećam se dužnim. Bez tebe ne bih bio ni pola što sam sada, ne bi zvučao onako onaj prvi album, ne bi niko sjeo i radio na njemu sa onakvom posvećenošću kao ti. Vjerovao si u mene. Dužan sam ti. Studio će zauvijek biti drugačije mjesto bez tebe. Neću nikad moći sjesti sa Shtukom tu a da nam ti ne padneš na pamet. Volim te, brate. Pazi na nas odozgo, dobri čovječe”, napisao je Kontra.

Kolateral je sarađivao sa brojnim poznatim imenima domaće hip hop scene, poput Frenkija, Kontre, Indiga, Black Beriza, Stoposto, Jale Brata, Shtuke…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad