Izvedbom uživo Urban otvara "Brijunsku sobu Jamesa Joycea" na Velikom Brijunu

Showbiz 24. jul. 202008:14 > 08:18
Podijeli:
Izvor: Nel Pavletic/PIXSELL

Izvedbom uživo u prizemlju Hotela Karmen na Velikom Brijunu, riječki glazbenik Damir Urban otvorit će u ponedjeljak 27. srpnja, "Brijunsku sobu Jamesa Joycea", audio-vizualni kulturni i edukativni projekt koji je dio jubilarne 20. sezone Kazališta Ulysses.

Projekt je zamišljen kao multimedijalni doživljaj smješten u nezavisnu izložbenu prostoriju, posebno uređenu i zamišljenu kao Joyceova soba, u kojoj će posjetitelji, poštujući trenutne epidemiološke propisane mjere, moći u individualnim obilascima ili u posjetu minimalnog broja ljudi vidjeti posebno pripremljena djela – slike, fotografije, mape, video snimke, audio zapise, rekvizitu.

U prethodno najavljenim terminima, u točno određeno vrijeme, čut će Joyceu posvećenu glazbu koja će se moći čuti isključivo u ovome prostoru, te vidjeti ulomke izvedbi i snimke.

Kako ističu iz Ulyssesa, interpretirajući zamišljenu Joyceovu sobu, prostor će s jedne strane imati edukacijsku i umjetničku funkciju, omogućujući posjetiteljima da istovremeno kroz glazbu, fotografije, knjige, interpretacije, novinske članke i pisane zapise nauče nešto novo, kako o samom Joyceu i romanu “Uliks”, po kojemu je kazalište dobilo ime, tako i o samom Kazalištu Ulysses.

Istodobno, prostor će služiti kao mjesto otkrivanja načina na koji su umjetnici u svom radu proživjeli i stvarali posvećeni i nadahnuti likom i djelom slavnog irskog književnika Jamesa Joycea.

Posjetitelji će moći preuzeti i aktivnu ulogu u projektu, na način da će u sobi moći ostaviti svoj rad, misao, doživljaj, koji bi se sljedeće godine mogao uključiti u nastavak Joyceove sobe u istom ili nekom drugom obliku i prostoru.

Sobu će svečano otvoriti izvedbom uživo Damir Urban, prema čijoj je ideji projekt i nastao. U različitim intervalima, svojim izvedbama i umjetničkim izričajem prostor će u nastavku Ulyssesove sezone “oživjeti” umjetnici kao što su Nigel Osborne, Zijah Sokolović, Matija Ferlin, Livija Pandur itd.

Susretima s autorima u prostoru Joyceove sobe imat će priliku prisustvovati i gledatelji putem društvenih mreža prateći online video prijenos.

Projekt sobe Jamesa Joycea nastaje u organizaciji Kazališta Ulysses i Nacionalnog parka Brijuni, te je ujedno uvod i najava velikog multimedijalnog projekta “Uliks” koji će biti uprizoren na Malom Brijunu 2021. godine. u produkciji Kazališta Ulysses.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad