Bruce Jenner promijenio spol i potukao Obamu na Twitteru

Showbiz 02. jun 201510:56 > 15:13
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Annie Leibovitz/Vanity Fair/Handout via Reuters

Caitlyn Jenner je za samo nekoliko sati uspjela da postavi novi rekord na Twitteru i potuče američkog predsjednika.

Nakon što se nekadašnji olimpijac Bruce Jenner podvrgao operaciji promjene spola i postao Caitlyn Jenner, bilo je pravo vrijeme da otvori i nalog na Twitteru.

Izvor : REUTERS/Bob Riha Jr.

Uostalom, na toj društvenoj mreži među najaktivnijm twitterašima su sve članice porodice Jenner-Kardashian, zar ne?

Međutim, malo njih je vjerovalo da će Caitlyn izazvati takvu pometnju. Za samo četiri sata, prenosi američki magazin Time, nju je zapratilo više od milion korisnika ove društvene mreže.

Izvor : EPA/Jastin Lane

“Zovite me Caitlyn”, poručula je Jennerova s naslovne stranice julskog izdanja Vanity Faira.

“Toliko sam sretna što poslije duge borbe živim kao prava ja. Dobrodošli u Caitlynin svijet. Ne mogu da dočekam da me upoznate”, navela je Caitlyn na Twitteru.

Bruce Jenner se ranije razveo od Chris Jenner, majke Coutrney, Kim Chloe i Roberta Kardashiana, a i godinama se pojavljivao u realityju “Keeping Up with the Kardashians”.

Sada će se, kao Catlyin, pojaviti u dokumentarnoj seriji koja prati njenu tranziciju, a premijera će biti na kanalu E! 26. jula.

U tekstu u Vanityju, koji je napisao dobitnik Pulitzera Buzz Bisinger, opisuje se njena životna priča, odnosi s djecom, kao i bolan oporavak od operacija “feminizacije lica” u martu za koji se odlučila tokom napada panike. Takođe je prošla i kroz operaciju uvećanja grudi.

Bisinger piše da je 65-godišnja Caitlyn “neizmjerno sretna, opuštena, s blistavim smislom za svrhu i uvjerenje”. “Ne može dočekati da kada izađe kaže paparacima ‘napravite dobar snimak'”, naveo je Bisinger. Jenner se pripremila za kritike da je promenila spol zbog novca.

“Ne radim to zbog novca. Radim to da pomognem mojoj duši i pomognem drugima. Ako mogu da zaradim dolar, izvjesno je da nisam glupa. Imam rate za kuću i sve te stvari. Nikada se neću izvinjavati zbog tako nečega. Da, ovo je biznis”, rekla je Caitlyn Jenner.

Ona je istakla da je svjesna užasnih uslova u kojima žive mnogi od 700.000 transrodnih muškaraca i žena u SAD, i planira da se u predstojećoj seriji na E! bavi i pitanjima samoubistava u toj zajednici.

Među mnogobrojnim koji su je na twitteru podržali, neka su od njene djece, branitelji prava pripadnika LBGT i Valeri Jarett, viša savjetnica predsjednika SAD Baracka Obame.

Majka: Lijepa je i opuštenija, ali zvaću je Bruce

Kako prenosi magazin Time, majka sada Caitlyn, Esther, izjavila je da je videla svoje dijete prije nego što se i pojavila u magazinu, i da je ona sada mnogo opuštenija. “Lijepa je”, dodala je Esther Jenner.

Kako je navela, ipak će joj se radije obraćati sa “Bruce”. “Njegov otac i ja smo mu dali to ime”, rekla je ona u intervjuu za Access Hollywood. “Moraću da se borim da se naviknem na ovu promjenu… Ali veoma sam sretna zbog njega ili – nje”.