Manekenka Bar Refaeli osuđena zbog utaje poreza

Showbiz 13. sep. 202017:14 > 17:15
Podijeli:
Izvor: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Izraelsko pravosuđe osudilo je u nedjelju slavnu manekenku Bar Refaeli na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza.

Izraelski top-model s tri miliona pratitelja na Instagramu, osuđena je 20. jula zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze.

Ona se izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu globe od 2,5 miliona šekela ili 610.000 eura, kao i naknadu za zaostali porez.

Sporazum je u nedjelju potvrdio sud Tel Aviva, prenosi AFP.

Izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

Manekenkina majka, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjeseci društveno korisnog rada i globu od 2,5 miliona šekela, uz plaćanje zaostalog poreza.

Bar Refaeli će započeti radom za opće dobro 21. septembra.

Ovom presudom završen je višegodišnji sudski proces.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad