Učenici obradili “Srce” za rođendan Milana Mladenovića (VIDEO)

Showbiz 22. sep. 202008:28 > 08:33
Podijeli:
Izvor: Snapshot

Učenici muzičke škole “Stanković” iz Beograda obradili su pjesmu “Srce” od EKV-a u čast Milana Mladenovića koji je rođen na jučerašnji dan prije 62 godine.

Muzička škola “Stanković” u okviru veoma složenih okolnosti aktuelnog odvijanja muzičke nastave, pronalazi kreativan put da učenike šestog razreda ohrabri i podstakne u prevazilaženju svih prepreka za iskazivanje sopstvenog talenta i ljubavi prema kvalitetnoj muzici. Najnoviji video spot, koji ponovo dolazi iz majstorske klase profesorice Milice Tegeltije, jeste onaj za pjesmu “Srce” benda Ekatarina Velika, a sve u čast rođendana jednog od najznačajnijih autora i muzičara jugoslovenske i srpske rock scene, piše nova.rs.

Na jučerašnji dan, 21. septembra 1958. godine, rođen je Milan Mladenović, najpoznatiji kao pjevač i gitarista sastava “Šarlo Akrobata” i “Ekatarina Velika”. Iako nas je prerano napustio 1994, ostavio je iza sebe pregršt fantastičnih pjesama, koje svojom jedinstvenom emocijom, poezijom i zvukom, snažno dotiču i današnje najmlađe muzičke generacije.

U video spotu za pjesmu “Srce” Milana Mladenovića pjevaju učenici Marko Kovačević, Jana Ćosić, Milica Pavlović, Lana Šojić, Jovana Radovanović i Vera Radulović, za klavijaturama je Iva Ursulov, flautu svira Teodora Milosavljević, violončelo Boris Milošević, ukulele Lav Bogićević, daire Marko Kovačević, štapiće Katarina Crnobrnja, a za bubnjem se našao Dušan Đorđević.

Pjesmu je za izvođenje aranžirala profesorica Milica Tegeltija, a video montaža pripada Milošu Jovanoviću.

Obrada pjesma “Srce” najsvježiji je u nizu načina na koji Muzička škola “Stanković” uspijeva da obrazovanje i naslijeđe poveže u izuzetno umjetničko postignuće, i to od suštinskog značaja za našu sredinu. Tako “Stanković” stalno iznova nadahnjuje i motiviše sve dobre ljude da otvore svoja srca i osjete kako sjajna muzika iz naše zaostavštine svakodnevno čini život boljim i istinski radosnim da se živi.

Učenici Muzičke škole “Stanković” prethodno su obradili pjesmu “Ona to zna” Vlade Divljana i grupe “Idoli”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad