Beograd spreman da ga Robbie Williams zabavi

Showbiz 17. jun 201513:05 > 18:22
Podijeli:
Izvor: EPA

Robbie Williams večeras će održati koncert na Ušću, nakon što je jučeR doputovao u Beograd zajedno sa 20-članim bendom.

Kompletan produkcijski tim popularnog pjevača radio je na tehničkim pripremama u prethodna tri dana i na Ušću je sve spremno za spektakl na kojem se očekuje između 30.000 i 35.000 ljudi.

Ulaznice će biti dostupne od 16 do 22 sata i na blagajnama u Bulevaru Nikole Tesle, sa obje strane prilaza koncertnom prostoru, od Zemuna i od Ulice Ušće. Prilaz koncertnom prostoru poslije blagajni, a bez važeće ulaznice ili akreditacije, neće biti moguć ni sa jedne strane koncertnog prostora, ni od keja, ni iz Bulevara Nikole Tesle, kao ni iz Ulice Ušće ili iz pravca Bulevara Mihajla Pupina preko parka.

Saobraćaj u Bulevaru Nikole Tesle od Trešnjinog cveta do Brankovog mosta bit će zatvoren u periodu od 15 sati do 3 ujutro kad je očekivani kraj programa, a vrata koncertnog prostora otvorila su se u 18 sati.

Izvor : N1

Program počinje već od 19.30, a bendu Perpetum Mobile gostovat će srbijanska evrovizijska predstavnica Bojana Stamenov i finalisti X Factora. Specijalni gosti bit će i popularna svjetska senzacija 2 Cellos, koji na scenu izlaze već od 20:45, a izvešće i jedan od najvećih hitova, “Voodoo People” od grupe Prodigy.

Robbie Williams se očekuje na sceni nešto poslije 21 sata, a zabava odmah poslije njegovog koncerta na Ušću, na istoj bini, pravit će njemačka DJ zvijezda Tom Novy i grčki house majstor George Tsilipakos.

U koncertni prostor nije dozvoljeno unošenje profesionalne opreme za snimanje i fotografisanje, ali je moguć unos mobilnih telefona, tableta i kompaktnih fotoparata. Unos tzv. “selfie-stick” je zabranjen, kao i drugih opasnih predmeta, kao što su lanci, pirotehnički uređaji, džepni laseri, veliki kišobrani na štapu i dr. Također, nije dozvoljen unos hrane i pića, koji će moći da se kupe i na samom koncertu.

Iako je oblačno, nijedna od vodećih vremenskih prognoza ne predviđa padavine večeras.