Dino Merlin: Dječaci sanjaju zaigrati na Koševu

Showbiz 25. jun 201513:42 > 14:47
Podijeli:
Izvor: N1

"Koševo je posebno jer sam kao dječak, kao i svaki rođen u Sarajevu, htio zaigrati na ovom stadionu ili nedo Bog na Grbavici. Ja sam želio zaigrati na ovom stadionu. Mislim da postoji dokument da sam primljen u pionire FK Sarajevo", kazao je Merlin što je izazvalo aplauz prisutnih.

Dino Merlin je danas najavio svoj četvrti koncert pred sarajevskom publikom koji će se održati 25. jula na stadionu Koševo.

Između ostalog, Merlin je na konferenciji za novinare istakao značaj stadiona Koševo te istakao da su sve ostale pozornice na kojim je pjevao neuporedive sa koševskom.

Koševo je za mene jedan potpuno drugačiji emocionalni doživljaj od svih drugih koncerata iz razloga što sam par stotina metara rođen od ove pozornice i tu je sve drugačije. Toliko je privatnosti, toliko je nečega što nigdje drugo nema“, rekao je Dino Merlin i dodao kako je pjevao u rimskoj, beogradskoj, zagrebačkoj, pulskoj, splitskoj, ljubljanskoj areni.

Sve to vrijeme od zore vremena, od kada sam krenuo u život do sada, Koševo je za mene posebna priča i arena i teren na kojem igram“, naglasio je on.