Nikola Đuričko sa Freddyjem Kruegerom u novoj sezoni "Stranger Thingsa"

Showbiz 22. nov 202021:58 > 22:27
Podijeli:
Izvor: N1

Striming servis Netflix objavio je imena novih glumaca u četvrtoj sezoni hit serije "Stranger Things", među kojima je i Nikola Đuričko koji će igrati ruskog švercera po imenu Jurij. Ljubitelje serije posebno je obradovala vijest da će se glumačkoj postavi pridružiti i Robert Englund, čuven po ulozi Freddyja Kruegera u kultnom horor serijalu "Strava u Ulici Brijestova".

Đuričko je još u aprilu, tokom gostovanja u podkastu Agelast, otkrio da je dobio ulogu u novoj sezoni serije “Stranger things”, ali nije smio da otkriva više detalja.

“Ne smijem ništa da otkrivam, nikakve detalje, jer sam pod teškim ugovorom, sem da se pohvalim da je radim. Ne smijem majci rođenoj da ispričam. Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svijetu, a nije ni ogromna. Zaista sam sretan, lijepa je i upečatljiva uloga, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu. Nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti”, kazao je proljetos popularni srbijanski glumac.

Sada je stigla i potvrda iz kompanije Netflix. Kako je objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici serije “Stranger Things”, Đuričko će u četvrtoj sezoni igrati nepredvidivog ruskog švercera po imenu Jurij, koji voli keš, loše viceve i hrskavi puter od kikirikija.

Podsjetimo, Netflix nam je već u prvom teaseru za novu sezonu popularne horor fantazije, otkrio da je policjski šef Jim Hopper živ i da se nalazi u Sovjetskom Savezu, tako da je za očekivati da će mu se u novim epizodama putevi ukrstiti sa Jurijevim.

Fanovi serije posebno je obradovala vijest da će se glumačkoj postavi u novoj sezoni prodružiti i Englund koji će tumačiti ulogu Victora Creela, zastrašujućeg pacijenta psihijatrijske klinike. Englund je najpoznatiji po ulozi Freddyja Kruegera u kultnom serijalu “Strava u Ulici Brijestova”, a Netflixova serija upravo je jedan veliki omaž horor i naučnofantastičnim filmskim hitovima iz osamdesetih godina prošlog vijeka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad