Amel Ćurić: Massimo me naučio da budem opušten i gospodin

Showbiz 29. jun 201509:47 > 09:57
Podijeli:
Izvor: N1

Pobjedom u superfinalu prvog BH reality showa OBN Music Talents 2003. godine počinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album 'Urnebes' objavio je 2006. godine. 21. juna 2015. pobjedio je opet i to na još jednom velikom takmičenju X Factor Adria.

Rođen 7. augusta 1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti već sa osam godina, međutim rat u BiH učinio je da prve akorde umjesto u školi nauči u skloništu. Nakon rata bio je član bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju.

Osjećaj je neopisiv i nisam mogao vjerovati da mogu dva puta da pobjediti. Ali opet sam uspio.”

Svakako treba snage i volje proći cijeli proces.

Bilo je jako stresno, pogotovo što sam morao rano ustajati na šta nisam navikao. Mogu se pohvaliti da sam na X Factoru naučio mnogo. To je veliki format i svjetska produkcija. Ja sam već krenuo u akciju, potpisuju se novi ugovori.”

Ćurić je priznao da je posljednjih 10 godina živio od muzike, ali da nije bio potpuno zadovoljan svojom karijerom.

Podsvijest mi je govorila da imam ono što imaju velike zvijezde. Želja mi je da jednog dana napunim neki stadion ili veliku dvoranu.”

Amel Ćurić je dobio sve pohvale žirija, a osvojio je srca publike.

Željko Joksimović mi je rekao da nisam imao niti jedan pogrešan nastup tokom cijelog X Factora. Nisam doživio ništa loše, a naučio sam jako mnogo od njih.”

Nakon pobjede u Beogradu u rodnoj Gračanici dočekalo ga je 7.000 – 8.000.

Sve ih pozdravljam, koji su me bodrili i koji su me dočekali.”

Kornelije Kovač je rekao da bi vrlo rado sarađivao sa njim.

Volio bih da mi on uradi jednu pjesmu iz tog vremena koje on najbolje zna. Kada sam pročitao taj članak bio sam van sebe. Kornelije je muzička veličina i neko ko rijetko komentariše našu estradu i daje pozitivne kritike. Aleksandra mi je rekla da je ovo posebno, jer ni nju ne hvali često“, nije krio oduševljenje Amel.

U žiriju X factora bili su Željko Joksimović, Tonči Huljić, Aleksandra Kovač i Massimo Savić. Na pitanje čemu ga je naučio Massimo Savić, gost N1 televizije je rekao: “Naučio me da budem opušten i gospodin u istom trenutku. Upravo je on takav. Massimo je nevjerovatno naslušan muzike. Mislim da se nije desila niti jedna pjesma tokom showa, a da on nije znao sve o njoj.”

Ćurić je otkrio da sutra ide u Zagreb kako bi potpisao ugovor s produkcijskom kućom.