Dave Grohl: Foo Fighters je najgluplje ime benda ikad

Showbiz 28. okt. 201415:32 > 15:35
Podijeli:
Izvor: Facebook

Američki rock muzičar i tekstopisac Dave Grohl izjavio je nedavno kako je Foo Fighters najgluplje ime benda ikada te da je znao da će potrajati, nazvao bi grupu drugačije, prenosi časopis Rolling Stone.

Bend je bio u New Orleansu sedam dana kako bi snimili dijelove za svoju dokumentarnu seriju “Sonic Highways”, u sklopu koje u osam američkih gradova intervjuišu lokalne muzičare te pišu muziku inspirisanu tim muzičarima i muzičkim nasljeđem gradova.

Novinaru Andersonu Cooperu su za emisiju “60 Minutes” otkrili ono što se događa “iza scena” snimanja tog dokumentarnog serijala.

Cooper se pridružio bendu u New Orleansu gdje je, kao i u ostalih sedam gradova koji su u dokumentarcu, Grohl intervjuisao lokalne muzičare kako bi saznao nešto više o muzičkoj historiji grada, što mu je poslužilo kao inspiracija za osam pjesama za nadolazeći studijski album.

Cooper je upitao Grohla za razmišljanje o vlastitoj muzičkoj prošlosti, uključujući i ono o šašavom imenu benda.

Da sam tada mogao zamisliti da ćemo potrajati više od mjesec i pol dana, dao bih drugačije ime bendu. To je najgluplje ime benda ikada“, kazao je Grohl.