Nevjerovatni TV likovi bazirani na stvarnim osobama

Showbiz 04. avg. 201517:19 > 17:45
Podijeli:
Izvor: Facebook

Jedna izreka kaže da se na TV-u ništa ne dešava i emituje slučajno. Ista je stvar sa filmovima i crtanim likovima.

Jako malo izmišljenih likova koje smo godinama gledali na TV-u su zapravo nastali ”iz zraka”, kako bi zabavljvali milione gledatelja.

Ipak, neki od najpoznatijih likova su zapravo nastali iz stvarnih osoba, koje su imale bizarne osobine, živjele nevjerovatne (u pojedinim slučajevima bizarne) živote.

U nastavku, donosimo vam listu TV likova koje smo gledali, koji su zasnovani na stvarnim osobama, koju je predstavio lifestyle portal Cracked.com.

Majka Erica Cartmana (South Park)
Godinama jedna od najpopularnijih serija za odrasle ima dosta referenci sa stvarnim životom. Iako ismijava veliki dio stvarnih događaja i osoba, neki od stalnih likova su zasnovani na stvarnim osobama, od krvi i mesa.

Majka Erica Carmana u seriji je predstavljena kao promiskuitetna žena, koja ne zna ko je otac njenog djeteta. Tray Parker, jedan od kreatora serije, njen lik je bazirao na svojoj vjerenici. Koja ga je prevarila.

Izvor : Facebook

Amy iz filma “Chasing Amy”
Kevin Smith, autor legendarnih “Clerks” i “Chasing Amy”, u kojima je na neki način Bena Afflecka ”digao iz prašine”, snimio je film o vezi koju je i sam iskusio.

“Chasing Amy” se tvori na Holdenu, koji se zaljubi u Alyssu. Međutim, stvari se komplikuju kada Holden otkrije da Alyssa ima dugu i komplikovanu seksualnu historiju, s kojom on ne može da se nosi. Veza se raspada, a kraj nas još jednom podsjeća da nema sretnih krajeva u radnjama koje se dešavaju u New Jerseyju.

Betty Boop
Ovaj kultni crtani lik je jedan od najsvestranijih kojeg smo gledali na TV ekranu. Ona pjeva, pleše, priča, ima sopstveni film. Inspirisana je na pjevačici Helen Kane, ali i na Baby Esther, koja je afro-amerikanka.

Izvor : Facebook

Neprijatelji Sherlocka Holmesa
Najpopularniji detektiv na svijetu je baziran na Josephu Bellu, fizičaru koji je zadatke rješavao deduktivno, isto onako kako Holmes u knjigama, filmovima i serijama rješava zločine.

Njegova dva najveća neprijatelja su Moriarty, “Napoleon zločina” i Irene Adler, jedina osoba koja ga je prevarila.

Adlerin lik se zasniva na Lillie Langtry, koja je godinama bila ljubavnica Prica od Welsa, koji je kasnije postao Kralj Edward VII.

Jednom prilikom joj je kazao ”potrošio sam zlata na tebe, mogao sam ratni brod sagraditi”.

Interesantno, Langtry je također iz New Jerseya, a u Jerseyju nema izmišljenih likova.

Moriarty, najveći zločinački um kojeg je svijet vidio, barem prema Sherlock Holmes pričama je baziran na Adamu Worthu, i bio je jedan od najozloglašenijih pljačkaša kojeg je Scotland Yard ikada ganjao. Pljačkao je banke i džepario je prije nego li je osnovao kriminalnu mrežu koja je harala Engleskom.

Izvor : Facebook

Ursula iz ”The Little Mermaid”

Ona je zapravo transvestit Divine, “najodvratnija osoba koja je ikada živjela”.

Divine je prvo lice radova John Watersa, kreatora bizarnih filmova, čiji rad obožavaju većinom ljudi s kojima vjerovatno nikada ne biste porazgovarali.

Ako do sada niste imali priliku pogledati film “Pink Flamingos”, ovo vam je upozorenje da to ni ne radite. Divine, koja ne glumi u filmu, nego se regularno ponaša je proglašena ”najodvratnijom osobom svih vremena”, a tokom cijelog filma dokazuje što nosi taj nadimak.

Ne preporučuje se osobama sa slabim želucom. Tačnije, Pink Flamingos se ne preporučuje nikome.