Popularni producent i DJ Solomun 15. augusta u Sarajevu

Showbiz 10. avg 201508:25 > 08:36
Podijeli:
Izvor: Screenshot / Youtube

Prvi put u BiH prijestolnici 15. augusta 2015. u 22 sata, u intimnoj atmosferi Atrijuma ekonomskog fakulteta, u Gardenu nastupit će Diynamicov tvorac, DJ Solomun.

Mladen Solomun rođen je u Travniku. Roditelji su mu se upoznali u Hamburgu gde je on i odrastao. Ozbiljnu svjetsku reputaciju DJ Solomun zaslužio je jer je uspio redifinirati tipičnu evropsku deep house muziku u svijetu produkcije, remixa i DJinga.  Muzički stručnjaci njegove setove rado opisuju kao Storytelling Groove sa primjesama disco i funky ritmova kroz koje se skladno prelivaju emotivni vokali. U svom radu inspiraciju pronalazi u svakodnenom životu, R&B zvuku, funk soul i disco melodijama kao i numerama iz perioda ’80-ih.

Njegovu sjajnu karijeru potvrđuje je i to da je dobitnik brojnih muzičkih nagrada,od kojih su najbitnije: nagrada za remix godine Noir&Haze-Around, nagrada za najboljeg DJ-a i producenta koju dodjeljuju Mixmag i Groove Magazin. V

Vlasnik je dvije muzičke etikete Diynamic and 2DIY4 kao i EGO kluba u Hamburgu.

Trenutno promovira svoj novi EP pod nazivom Zora koji je inspirisan citatom Emily Dickinson.

Kao glavni uslov uvrštavanja Sarajeva u prebookirani ljetni kalendar je bila podrška od prihoda lokalnom muzičkom projektu. Organizator projekta, KLABIKA, prepoznala je MUZIČKU SOBU (Art Lab – Dom Bjelave) kao incijativu koja ima nevjerovatan potencijal i zaslužuje investiciju za nabavku DJ-opreme.

Radite svaki dan na sebi i svojoj muzici, oslanjate se samo na sebe i verujte u sebe. Jednog dana će sve doći na svoje pa tako i vaš uspjeh. Ako je ova profesija ono što volite, vaše vrijeme će doći kad tad”, poručio je Solomun svima onima koji žele da se bave njegovim poslom.