Muzička poslastica: Hladno Pivo i Tomcraft zatvaraju SFF

Showbiz 10. avg. 201514:36 > 14:40
Podijeli:
Izvor: Sarajevo Disk

Sarajevski Dom mladih će tokom posljednje dvije večeri Sarajevo Film Festivala, 21. i 22. augusta biti centralno muzičko okupljalište, gdje će se održati Ultra Festival, na kojem će nastupiti jedan od najpopularnijih bendova regiona - Hladno pivo, te kultni producent i DJ Tomcraft.

Dvodnevni Ultra Festival će se održati pod generalnim sponzorstvom BH Telecoma, a festivalski program zadovoljiće apetite zaljubljenika dva potpuno različita muzička pravca.

Tako će prvo veče Festivala – petak 21. august, biti rezervisano za ljubitelje punk-rock zvuka, dok će tokom druge noći – subota 22. august, uživati ljubitelji electro house-a.

Nastup zagrebačkih punk-rokera, koji su posljednji put pred sarajevskom publikom svirali prije dvije godine, ujedno će biti i prilika da promovišu nedavno objavljeni album “Dani zatvorenih vrata”.

Riječ je o bendu koji više od dva desetljeća puni dvorane širom regije, i koji u svom muzičkom opusu ima osam studijskih, tri live albuma uz pregršt hitova… Sudeći prema dosadašnjim nastupima Hladnog piva, brojne poklonike benda i ovog puta, pored neupitno kvalitetne muzike, očekuju talasi dobre energije koji sa bine neprestano preplavljuju dvorane sve dok i posljednji akord ne bude odsviran.

Tomcraft posljednih nekoliko godina nije uspio samo potvrditi svoju vrhunsku kvalitetu unutar europske klubske scene već je izgradio i zavidnu svjetsku  karijeru.

Nakon velikog svjetskog hita “Lonliness” koji je između ostalog 2003. godine dospio i na 1. mjesto engleske top ljestvice, često se javljaju molbe za remixiranjem velikana kao sto su Pet Shop Boys, Sonique, Dave Gahan. 1998. godine TV kanal PRO 7, privučen kvalitetnom Tomcraftovom produkcijom, koristi njegov singl “Powerplant” kao trailer muziku za seriju Dosje X.

Medijski eksponirani Tomcraft izdaje miksanu komplikaciju “Mystery Trance” koja mu donosi image velike i zagonetne pojave DJ scene, a njegova muzika dobija pridjev “Mystical“. Ulaz u sami svjetski vrh osigurava mu singl “Silence” koji se našao među TOP 20 najprodavanijih singlova u Njemačkoj. U Engleskoj je prašio na Turnmillsu, Gatecrasheru, Godskitchenu.

Uz sve uspjehe i blistavu karijeru osniva i vlastiti label “Great Stuff Recordings” da bi pomagao mladim umjetnicima elektronske muzike u stvaranju karijere…

Local support u Domu mladih, 22. augusta biće DJ-evi El Mano, Amar Kay , Dizzy Dee.

Sponzori Ultra festivala su Sarajevsko pivo i Red Bull.