Bh. glumci u američkoj hit seriji "Legends"

Showbiz 13. avg 201510:03 > 10:08
Izvor: N1

Zana Marjanović, Goran Kostić i Nikola Đuričko u Pragu snimaju novu sezonu američke hit serije “Legende”(Legends) u produkciji TNTa. Riječ je akcionoj tv seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Sean Bean, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije “Igra prijestolja”(Game of Thrones).

Mnogi su sigurno zapazili hashtag #DontKillSeanBean (Nemojte ubiti Seana Beana) koji je TNT promovisao na društvenim mrežama.

Premda je glumac poznat po raznolikim scenama smrti koje je odigrao u mnogobrojnim filmovima i serijama (plemiću Starku odrubljena je glava u Igri prijestolja, Boromir je prostrijeljen u Gospodaru prstenova), TNT-ijev novi junak je u seriji Legende još uvijek živ.

Martin Odum (Sean Bean) je tajni agent koji se za svaki novi slučaj transformiše, te se promijenivši identitet inflitrira u neprijateljske redove. No, njegov pravi identitet je doveden u pitanje.

Iako smo limitirani ugovorom, te sa javnošću ne možemo dijeliti detalje našeg angažmana i opis uloga u projektu, možemo reći da smo veoma sretni što smo dio ovako jednog velikog projekta,izjavila je Zana Marjanović.

N1

Angelina Jolie je učinila zaista mnogo za bosanskohercehovačke glumce. Otvorila im je vrata svjetskih projekata, a oni zauzvrat svojim talentom, upornošu i posvećenošću plijene pozornost i interes američkih i evropskih producenata.

Ekipa bosanskohergevačkih glumaca je jedna od najvećih u projektu. Pored Zane Marjanović i Gorana Kostića u ekipi serije su i glumci Adnan Hasković, Muhamed Hadžović, Igor Skvarica i Zoran Dragićević.

Nadam se da ćemo početi više cijeniti domaće glumce. Krasne se stvari dešavaju, naši glumci igraju u velikim filmovima i serijama i šalju pozitivnu sliku o svojoj zemlji, a osim nas nekoliko izuzetaka, javnost nikako da im pokloni važnost i poštovanje koje zaslužuju”, izjavila je Zana.

Također, Marjanović se nada da će BiH na primjeru uspješne Češke, konačno shvatiti da umjetnost općenito, a naročito produciranje filmova i serija može biti vrlo profitabilan biznis u koji se itekako isplati ulagati.