Filmovi koje ne smijete propustiti ove jeseni

Showbiz 05. sep. 201514:32 > 15:56
Podijeli:
Izvor: YouTube/Movieclips Trailers

Holivudski list Entertainment Weekly sastavio je listu sedam filmova koji se ne smiju propustiti ove jeseni.

Prvi na listi je film koji je izazvao i veliko intresovanje na festivalu u Veneciji – “Black Mass” sa Johnnyijem Deppom u ulogi bostonskog mafijaša – doušnika. Kritika je Deppovo ostvarenje nazvala možda najboljim od “Donnieja Brasca” iz 1997. Film u američke bioskope stiže 18. septembra.

Kombinacija feminističkog vajba “Mad Max” i vesterna “Neoprošteno” – “The Keeping Room” – u američke bioskope stiže 25. septembra, sa zvijezdama nezavisnog filma Brit Marling i Hailee Steinfeld u glavnim ulogama, koje igraju sestre koje se bore da prežive posljednje dane građanskog rata.

Biografski film “Steve Jobs” Dannyja Boylea sa Michaelom Fassbenderom u naslovnoj ulozi u bioskope stiže 9. oktobra.

Novi film Guillerma del Toroa, gotska priča o ukletoj kući “Crimson Peak” je uvrnuta posveta Hitchcockovoj “Rebecci” i u bioskope stiže 16. oktobra.

Jedan od najočekivanijih filmova godine, novi Bond – “Spectre” Sama Mendesa u bioskope stiže 6. novembra. Daniel Craig ponovo igra čuvenog tajnog agenta, a oskarovac Christoph Waltz negativca.

Posljednji na listi je Todd Haynesova lezbejska drama “Carol” rađena prema romanu  Patricia Highsmith sa Cate Blanchett u glavnoj ulozi, koja u bioskope stiže 20. novembra.