Predstavljen novi film o Steveu Jobsu

Showbiz 07. sep 201510:41 > 10:45
Izvor: AFP

Film "Steve Jobs", biografija o slavnom suosnivaču Applea, naišao je na pohvale dijela kritičara i ocjene da bi nositelj uloge Michael Fassbender mogao biti nominovan za Oscara za ulogu preminulog kontroverznog vizionara i kreativca, javlja u ponedjeljak Reuters.

Film redatelja Dannyja Boylea i scenarista Aarona Sorkina, službeno je predstavljen na filmskom festivalu u Tellurideu, u Coloradu. Uz Fassbendera, u njemu glume i Seth Rogen, Kate Winslet te Jeff Daniels. Novi film o Steveu Jobsu, rađen prema knjizi Waltera Isaacsona u kinima bi se trebao naći 9. oktobra. Publici će se predstaviti na Filmskom festivalu u New Yorku.

Variety.com je filmom “zadivljen” i smatra da ga je obavezno pogledati, a dobre kritike su došle i od Hollywood Reportera koji javlja da se taj filmski uradak “pozicionirao među prestižne naslove jesenske sezone u kinima”.

The Guardian, međutim, ocjenjuje da će se film prvenstveno svidjeti “Appleovim otkačenjacima”, uz priznanje da se radi o “najboljem Boyleovom fimu unazad nekoliko godina” te da “Fassbender briljira”.

Indiewire.com tvrdi da će fim zasigurno biti čimbenik u utrci za Oscara, uz velike pohvale Fassbenderu i Kate Winslet koja glumi merketinšku direktoricu Macintosha Joannu Hoffman.

Chicago Tribune nije impresioniran i piše da je “film vizuelno zabavan, ali dramaturški krezub”.