Haljina od mesa Lady Gage ide u muzej

Showbiz 11. sep. 201513:11 > 13:20
Podijeli:
Izvor: Reuters

Kontroverzna haljina od mesa koju je Lady Gaga nosila 2010. na dodjeli MTV video muzičkih nagrada, biti će izložena u muzeju u Klivlendu.

Rokenrol Dvorana slavnih u Klivlendu saopštila je da će haljina biti tamo izložena do kraja godine.

Haljina, sastavljena od više komada argentinske govedine, dizajn je Franca Fernandeza i muzej ju je kupio poslije dodjele nagrada i čuvao u hladnjači.

Stavljena je u hemikalije i potom, tako mokra, stavljena na lutku kako bi se osušila“, naveo je muzej u saopštenju i dodao da je haljina kasnije ofarbana kako bi izgledala svježe. 

Lady Gaga nosila je haljinu kada je dobila nagradu za spot godine za “Bad Romance” i izazvala debatu da li je haljina bila važan komentar ili samo pokušaj šokiranja javnosti.

Pjevačica, poznata po živopisnim modnim izborima, kasnije je rekla da je haljinu izabrala kako bi ukazala na potrebu da se ljudi bore za svoje principe i da ne budu samo “meso na kostima”. 

Grupa za zaštitu prava životinja PETA bila je zgrožena haljinom i sada se nada da će haljina koja će biti izložena u Klivlendu podstaći ljude da postanu vegani.

“Da bi odbili muhe i kako meso ne bi istrulilo, haljina je potopljena u varikinu i formaldehid pa posjetioci muzeja ne bi trebalo duboko da dišu pored nje”, rekla je predsjednica PETA-e Ingrid Njukrik.