R.E.M bijesan na Trumpa zbog pjesme u kampanji

Showbiz 13. sep 201509:28 > 09:34
Izvor: AFP

Donald Trump iz dana u dan privlači sve više i više pažnje kako se predsjednička kampanja u SAD-u zahuktava, a brojne ankete kažu da je upravo on lider i prvi favorit za mjesto u Bijeloj kući.

Iako je do sada (samo putem Twittera) uspio razbjesniti veliki broj ljudi, što slavnih i poznatih, što običnih građana SAD-a, čini se da bi neki od “sukoba” mogli i eskalirati.

Veliki alternativni rock sastav R.E.M “pobjesnio” je, doslovno nakon što su saznali da Donald Trump neovlašteno koristi njihov hit “It's the End of The World as We Know It” u svojoj predsjedničkoj kampanji.

Micheal Stipe, vokal i jedan od osnivača benda napisao je: “Je**i se, mali čovječe željan pažnje i vlasti. Ne koristi moju muziku i moj glas za tvoju moronsku kampanju”.

Obrazloženje za bijes R.E.M-a se pojavilo na Facebooku u kojem stoji: “Ne odobravamo korištenje naše muzike u političke stvrhe. Molimo kandidate da to ne rade. Mediji i američka javnost bi se trebala fokusirati na veće stvari, a ne da nas dobrostojeći političari pritišću da pratimo njihove kampanje”.

S obzirom da Donald Trump ima dugu historiju nemara za ovakvim izjavama, teško da se “nasekirao”.