Aleksandra Kovač nakon 10 godina ponovo u Sarajevu

Showbiz 28. sep 201513:34 > 29. sep 2015 11:22
Podijeli:
Izvor: N

Glavni grad Bosne i Hercegovine je zahvaljujući Sarajevo Film Festivalu stavljen na mapu nezaobilaznih destinacija za sve ljubitelje sedme umjetnosti iz regiona, ali i šire.

Ovako značajan kulturni događaj nije mogao da prođe bez ekipe emisije Impuls koja se sredinom augusta tamo sastala sa Aleksandrom Kovač – kantautorkom, kompozitorkom filmske muzike, producentkinjom i sudijom šoua “X Factor”.

Ovo je Aleksandri bila prva posjeta Sarajevu nakon deset godina.

Ljubav prema ovom gradu je nasljedila od oca, proslavljenog Kornelija Kovača koji je upravo tu studirao i proveo najveći dio života.

Osim ljubavi prema Sarajevu, Aleksandra i njena sestra Kristina su od oca nasljedile i dar za muziku, ali su dobile i priliku da od malena odrastaju uz najveće muzičke legende sa ovih prostora sa kojima i same danas sarađuju.

U emisiji Impuls čućete kako je izgledalo provoditi djetinjstvo u muzičkom studiju uz sve te zvijezde.

Saznat ćete kolika joj je hrabrost i odlučnost bila potrebna da ponovo krene na fakultet i završi magistraturu na polju filmske kompozicije na prestižnom univerzitetu u glavnom gradu Škotske.

Učenje i komponovanje nisu jedine stvari koje okupiraju život prve dobitnice MTV nagrade sa ovih prostora. Naime, pored uspješne karijere u pop muzici i od nedavno primjenjenoj muzici, Aleksandra je jedini ženski član žirija takmičenja X Factor.

Šta je njena oprobana formula za savladavanje stresa i izazova koje život i posao nose saznajte u Impulsu.

Impuls gledajte utorkom na N1 u 21 sat i na MTV srijedom u 21:00.