Reed vjeruje da će novi album Gunsa izaći "veoma uskoro"

Showbiz 03. nov 201415:17
Izvor: Facebook

Klavijaturist Guns N' Rosesa Dizzy Reed izjavio je da je materijal za novi album tog američkog hard rock benda u procesu finaliziranja i da bi mogao izaći "veoma uskoro", prenosi časopis Rolling Stone.

Postoji puno materijala koji je već gotov i mislim da je u procesu dovršetka. Uskoro ćemo odabrati koje pjesme trebaju izaći zajedno s drugim pjesmama. To je zasad u procesu. Nadam se da će izaći veoma uskoro“, rekao je Reed za VH1 Radio.

Reed je prethodno za Rolling Stone rekao da “ako nova ploča nije gotova, da je blizu tome da bude dovršena”. Dugogodišnji klavijaturist dodao je tada da bend prelazi veliki broj pjesama, u vrijednosti gotovo dva albuma, kako bi utvrdili koje pjesme će se naći na novom albumu Guns N’ Rosesa.

Reed je zadnji član Guns N’ Rosesa koji je dao naslutiti da je nasljednik albuma iz 2008. “Chinese Democracy” na putu. U lipnju je frontmen i pjevač Gunsa Axl Rose rekao da je bendov idući album već gotov. “Snimili smo dosta stvari prije nego što je album “Chinese Democracy” izdan, rekao je Rose. “Radili smo na nekima od tih stvari te smo napisali nekoliko novih stvari. Zapravo, imamo nešto što ja zovem drugom polovicom “Chinesea”.

To je već snimljeno. Imamo i remix albuma pjesama s “Chinesea”. To je gotovo već neko vrijeme također”, dodao je Reed.